Cum realizam aranjamente florale

Category: , ,

Cand o prietana de-a noastra ne-a invitat saptamana trecuta sa ne ocupam de toate florile pentru nunta ei am fost extrem de bucurosi. Trandafirii urmau sa ajunga direct din Gradina de flori la evenimentul care a fost organizat duminica in Cluj.

Asa ca am inceput sa ne organizam si sa ne gandim la toate detaliine necesare organizarii aranjamentelor florale de la inceput pana la final. Pentru ca prietena noastra dorea ca la nunta ei aranjamentele si buchetul miresei sa fie cat mai naturale si mai simple ne-am gandit si la modul in care le putem realiza. Cristina a petrecut mai multe ore studiind cataloage de aranjamente si diverse siteuri de specialitate. Misiunea noastra nu a fost simpla, a trebuit sa cream aceste aranjamente folosind exclusiv flori naturale si care sa fie combinate cu grija pentru a crea o atmosfera simpla, proaspata si vesela.

In primul rand am fugit in Gradina de trandafiri si am realizat niste lucrari suplimentare : am avut grija ca trandafirii care au inflorit in perioada aceasta sa fie perfecti pentru a-i putea folosi in aranjamente si in buchetul miresei. Pentru ca perioada trecuta a fost una ploioasa, lucrarile pe care le-am facut au inclus si stropiri cu substante ce ajuta florile sa nu fie afectate de diverse boli sau daunatori si am avut gija ca florile sa primeasca in acelasi timp si ingrasamant foliar care le ajuta sa creasca si sa se deschisa la momentul oportun. Apoi am urmarit atenti prognoza meteo pentru ca orice flori au mare nevoie de lumina pentru a se dezvolta. Cateva zile la rand, incepand de miercuri, am petrecut cam doua ore in Gradina de trandafiri pentru a face ultimele lucrari care includ : bobocirea (ruperea bobocilor in exces pentru a se dezvolta unul singur corect si sanatos), stropirile amintite mai sus, taieri de corectie si recoltari partiale.

Spre finalul saptamanii am apelat la un magazin specializat pentru organizatorii de evenimente si florarii pentru a achizitiona materialele necesare : bureti, suporti pentru bureti, benzi de lucru, diverse materiale in diverse culori, suporti pentru revere si multe alte mici produse care sunt absolut necesare pentru realizarea unor aranjamente florale reusite si profesioniste. In aceeasi zi ne-am asigurat ca avem si florile pe care nu le-am cultivat in Gradinile PrimStar precum : floarea miresei sau o alta floare ornamentala ce avea sa imbogateasca aranjamentele noastre.

In cursul zilei de sambata am recoltat majoritatea trandafirilor ce urmau sa fie folositi in buchetul miresei, la revere si in aranjamentele florale ce urmau sa se gaseasca pe nu mai putin de 13 mese la un prestigios restaurant clujean.

Din momentul in care am adus trandafirii acasa, la ferma, am inceput sa-i sortam, pentru a alege cele mai frumoase flori, crescute corect si aflate in diverse faze de deschidere (boboc foarte inchisi pentru revere de anumite culori specificate de prietena noastra : rosu inchis pentru mire, rosi pentru ceilalti domni si albe pentru doamne si chiar si flori mai deschise pentru aranjamente). Odata ce florile au fost selectate s-a inceput munca efectiva pe realizarea buchetului miresei a carui poze le puteti vedea atat pe site cat si pe pagina noastra de facebook pe care o gasiti la sectiunea contact. Pentru a realiza buchetul miresei si revere Cristina a avut nevoie de aproximativ doua ore in care a selectat din nou trandafirii, a ales alte flori proaspete din gradina casei si le-a imbinat cu grija pentru a ajunge la rezultatul asteptat : un buchet simplu, elegant si natural. La final, noi am fost foarte bucurosi cu rezultatul muncii.

Apoi Ionut a luat florile si a fugit repede la Cluj, conducand ca si cum ar fi transportat o mie de oua (a se citi un buchet de mireasa si revere) pentru a ajunge in seara zilei de sambata cat mai repede, la destinatari. Ceea ce am apreciat foarte mult a fost reactia prietenei noastre care se casatoare a doua zi : « Da ! Da! Da! Exact asta vroiam!”, a spus ea cand a vazut buchetul de mireasa. Nu putem sa va descriem bucuria pe care am resimtit-o cand am realizat ca reusisem sa pregatim exact ceea ce-si dorea.

Seara zilei de sambata a fost una care s-a prelungit pana la ora 2 AM, ora la care am finalizat realizarea aranjamentelor florale. Pentru ca prietena noastra dorea sa aiba la nunta aranjamente foarte naturale am decis sa realizam aranjamentele cu frunze de trandafiri pentru ornare, ceea ce a implicat o munca intensa de pregatire a unui numar impresionant de frunze, care au fost prelucrate manual. La fel si cu trandafirii, si acestia au fost taiati si pregatiti pentru aranjamente unul cate unul. Fiind 13 aranjamente de cate 13 fire, am utilizat aproximativ 200 de trandafiri pentru aranjamente, buchetul miresei si revere. Suntem convinsi ca raportul calitate pret al colaborarii noastre este unul fara concurenta pe piata clujeana in primul rand pentru ca trandafirii utilizati beneficiaza de pret de producator.  La fiecare astfel de colaborare pregatim o oferta personalizata in functie de nevoile fiecarui prieten de-al nostru, asigurand intotdeauna preturi mult reduse fata de alte oferte de pe piata.

In seara zilei de sambata am pregatit o galeata de trandafiri de rezerva ce urma sa o luam cu noi la restaurant pentru a face mici corectii sau pentru a realiza noi aranjamente daca cumva situatia de la restaurant o cerea.

Cum sambata tarziu aflasem din partea prietenei noastra ca sunt necesare inca 2 aranjamente la intrarea in restaurant am decis sa pregatim aranjamentele direct acolo, pentru ca a trebuit sa utilizam niste suporti din fier mari, care nu stiam exact ce diametru au pentru a pregati din timp florile, rezerva de trandafiri s-a dovedit extrem de utila.

Cand toate aranjamentele au fost reverificate duminica dimineata, le-am instalat in masina si am mers la restaurant. Din nou am condus ca si cum transportam nestemate foarte fragile. La restaurant ne-am asigurat ca florile sunt aranjate corect si am facut, intr-un timp foarte scurt, cele doua aranjamente de la intrare dupa ce am verificat diametrul stativelor.

La incheierea misiunii noastre, Cristina a fost atat de incantata de realizarea aranjamentelor incat a mai facut doua pentru noi.

Asadar, va invitam cu drag sa vedeti galeria foto de aici si pe pagina noastra de facebook. Speram sa apreciati florile, buchetul miresei si aranjamentele pregatite de noi. Cu aceeasi incantare va stam la dispozitie si voua pentru a contribui la evenimentele voastre cu aranjamente florale, buchete si trandafiri cultivati cu grija in Ferma Gradinile PrimStar. Credem ca orice eveniment important din viata noastra (precum zile de nastere, sarbatori, nunti) merita sa fie imbogatite cu flori naturale aranjate cu grija.

Cu drag,

Cristina si Ionut

TAGS: