Noutăți din fermă

Category: , , , ,

Pentru că mai mulți prieteni ne-au întrebat ce vom face nou anul acesta, v-am pregătit câteva informații despre ce legume, fructe și flori naturale cultivăm, cu drag, în fermă, în 2016.

Am adunat opiniile mai multor prieteni, ne-am așezat și noi la masă și ne-am gândit ce legume și fructe bio au fost cel mai apreciate și, bineînțeles, ne-am gândit ce putem face nou sau mai bine și nu în ultimul rând, ce plante se adaptează cel mai bine la condițiile de la noi, din Sâncrai.

Așadar, să le luăm pe rând.

Legume naturale

După ce anii trecuți am testat multe legume, am ajuns la concluzia că este mult mai eficient să mărim cantitățile din diferite legume. De exemplu, anul acesta vom avea: fasole verde și boabe, spanac, mazăre, ceapă verde și de gătit, salată, roșii, castraveți și morcovi. Bineînțeles, vor fi și varză sau vinete, însă în cantități mai mici. După cum v-am obișnuit, când legumele sunt disponibile ele pot fi comandate online.

Fructe

Pentru prima oară încercăm anul acesta să cultivăm căpșuni. Arată foarte bine și gustul primilor căpșuni e excepțional. Vă ținem la curent cu evoluția lor și dacă totul merge bine, anul viitor ne gândim să înființăm o cultură mai mare. Din păcate pomii din fermă au fost afectați de înghețuri puternice în primăvară și ne aștetpăm la puține cantități de fructe anul acesta.

Flori

Cea mai importantă veste este că trandafirii au fost mutați în grădina casei în toamna anului trecut. Acum trec printr-o perioadă de adaptare, însă chiar dacă la un moment dat nu avem trandafiri naturali disponibili în grădină, putem pregăti aranjamente florale cu drag, folosind flori din alte surse.

Planuri

Ne gândim să începem din acest an să producem, după rețete tradiționale, pe foc de lemne: zacusca, sirop, gemuri, compot sau sos de roșii cu busuioc. Dă-ne de veste de ți-ar place să poți comanda din fermă și punem pe lista a care să ne gândim.

Fii la curent cu noutățile de la țară!

Ca să te ținem la curent cu ofertele speciale ale fermei și cu ultimele noutăți, te invităm să te înscrii la Newsletterul Fermei!

 

TAGS: